Smartlog v3 » Erik Haaest's uforgribelige meninger » Fogs kultursocialisme
Opret egen blog | Næste blog »

Erik Haaest's uforgribelige meninger

Kommentarer til ugens nyheder

Fogs kultursocialisme

3. Oct 2008 14:19, haaest

Da Fogh-styret kom til i 2001, blev under brask og bram en masse af de rødgrønne frelste 'smagsdommerier' afskaffet, som i årevis ugenert havde haft sugeslangen nede i de offentlige kasser, mens vi, der ikke var 'in' kunne skyde hvide pinde efter at få en jante. (Det er, hvad Janteloven står for i dag)
Men hvad skete: Nye smagsdommerier - endnu flere end før - blev oprettet med nye 'smagsdommere' - dvs. andre meninger om hvem og hvad der skulle støttes.
- - -
Der er ikke meget liberalitet tilbage i dag. Som jeg før har sagt: Hvis Sovjet-kommunisterne ville have fundet ud af, hvordan man lister kommunismen ind ad bagdøren med folket som ja-klappere, skulle de have sendt en delegation til Danmark i 1970-80'erne. Den ville have lært meget.
I dag ville den kunne lære 10 gange så meget. Vi nærmer os DDR-tilstande på det danske kulturområde.
Du kan gå ind på www.kunst.dk og bestille GRATIS NYHEDSBREV.
Om få dage vil du få et chock over HVOR MEGET dette smagsdommerråd har sat sig på: Teater, spillesteder, forfatterfrihed etc. etc.
- - -
Jeg holder mig til den centralstyrede smagsdommer-virksomhed, jeg kender bedst: "Statens Kunstråd' med dens underafdelinger af litteratur, teater, malerkunst osv.-virksomheder.
For at prøve, hvad der var nyt i regeringens nye tiltag, ansøgte jeg det nye Litterære Udvalg under Statens Kunstråd om et arbejdslegat i forbindelse med uddeling fra den såkaldte 10 millioner kroners pulje.
Projektet hed "Hipofolk - Lorenzengruppen" - og jeg fik minsyvsalighed 100.000. kr i rentefrit statslån (det er ingen gave, kun et lån. der skal afleveres regnskab for hver en krone - både til Kunstrådet og til SKAT). Jeg faldt ned fra stolen af overraskelse. Der var virkelig nye toner. Jeg troede ikke mine egne øjne, da checken kom.
Jeg søgte igen til "Anna - Hipochefens enke". Fik igen statslån på 100.000 kr.
      Men så fandt de røde misunderne på, at når Erik Haaest kunne få, mens de intet fik, ja, så måtte der være noget galt.
Erik 'Demos' Jensen (nu afdød) og den stadig levende DR-journalist Poul Smidt fremkom i 'Information' med beskyldninger mod mig for holocaustbenægtelse.
De oversendte deres indlæg til Simon Wiesenthal Centret i Jerusalem, der straks sendte en bandbulle til Danmarks Regering om at fratage statsstøtte til sådan en som Erik Haaaest, der...
Alle forsøg fra min side på at give svar på titltale blev afvist af Information og en række andre aviser.
Hvad gør så en forfatter? Ja, jeg fik chancen fra Bogans Forlag om at skrive en bog om en anden af Wiesenthalernes fjendebilleder, den fhv. SS-mand Søren Kam. Bogen udkommer i dag 3. oktober: "Søren Kam - Hitlers danske yndling".
Hvad var så naturligere for mig end i bogens forord at dokumentere, at Demos-Erik og Røde-Poul løj lodret om mig.
I dag, hvor anmelderne må bringe anmeldelser i pressen, har jeg ikke set én i nogen trykt avis. Ingen indbydelse til at deltage i debat i DR2, som ellers straks var med på at svine mig til omkring 'holocaustdebatten' i sit program 'Deadline'
End ikke en negativ anmeldelse har jeg kunnet finde. Kun larmende tavshed.
Til gengæld kan jeg ved opringning til en række boghandlere forstå, at læserne er vilde med bogen, og det er jo folket, jeg skriver til. Ikke de frelste meningsdannere.
Men hvis nogen læser dette og synes, at bogen er god, så hold det ikke for jer selv. Skriv et læserbrev til jeres lokale avis - eller her til TV2.
Økonomisk er jeg ligeglad (jeg har min folkepension), men det er forlaget selvsagt ikke. Omtale betyder noget for 'drivet', når der skal sælges bøger.
MIT BUDSKAB: Bemærk, hvor meget centralstyring, der er sket på kulturområdet i Danmark
PS: Om jeg har søgt statsstøtte igen i år fra Det litterære Udvalg under Statens Kunstråd?  Selvfølgelig har jeg det. Ellers kan jeg jo ikke være sikker på, at rådets/udvalgets blacklisting stadig fungerer.